Gürün Ziraat Odası

ZOBİS
Gürün Ziraat Odası > Haberler > Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı ziyaret ederek Sivas’a verilen yemlik arpa miktarının arttırılmasını talep etti.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından yemlik arpa satışında 7 Bin Ton kontenjan verildi.
Verilen miktarın 2 ilçenin ihtiyacını ancak karşılayacağı öğrenilirken konuyla ilgili Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı makamında ziyaret ederek çiftçilerin taleplerini iletti.
Başkan Aktepe, çiftçilerin taleplerini ileterek, “Biz, Ziraat Odaları olarak Sivas’ta çiftçilerimizin bu alımdan faydalanması için talepleri alıyoruz. Gürün, Kangal ve Şarkışla’da müracaat sayısı yaklaşık 10 Bini buldu. Kişi başına Bir ton arpa verildiğini hesaba katarsak iki ilçeye ancak yetecek. TMO Genel Müdürümüzle yaptığımız görüşmede bu durumu anlattık. Mevcut 7 Bin tonun arttırılmasını talep ettik. Misafirperverliği, ilgi ve alakası nedeniyle TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.