Gürün Ziraat Odası > Haberler > Hasatlarimiz başlamış olup bereketli olmasını temenni ediyorum

Hasatlarimiz başlamış olup bereketli olmasını temenni ediyorum

Gurun ilçemizde kurak arazilerde verimi arttırmak ve dayanıklı ürün elde edebilmek için yapılan altarnatif ürün çeşidi bazında aycekirdegi ekim denemesi yapıltirdik Ayçiçeği ekimini konakpınar böğrüdelik karaören köylerinde yaklaşık 3500 ila 4000 dekar arasında ekim yapılarak yetiştirilmesi sağlanmıştır.

Hasatlarimiz başlamış olup bereketli olmasını temenni ediyorum. Biz oda olarak ayrıca bunun yaninda deneme yaptığımız  100 dekar alanda azkan nohudu, 20 dekar bezosta rus buğdayı, 20 dekar Bulgar melezei rus buğdayı (Galetia ),  30 dekar yulaf ve 1 dekar alanda 50 adet goji berry fidesi denemesi gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçlerde bu ürünlerden alınan rekolteye bağlı olarak daha geniş alanlarda alternatif bir cok ürünü çiftçilerimizle ve üreticilerimizle buluşturmak istiyoruz. Gürün ziraat odası bünyesinde bulunan 5 tarım danısmanı 3 personel olarak bölge halkıyla geliştireceğimiz ortak projelere destek vereceğimizi bir kez daha hatırlatarak katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum.