Gürün Ziraat Odası > Haberler > Gürün ziraat odası başkanı sayın AKTEPE’ den 10 kasım mesajı

Gürün ziraat odası başkanı sayın AKTEPE’ den 10 kasım mesajı

Türkiye Cumhuriyeti destansı bir savaş sonrası ilan edildi ve bu cumhuriyetin kurulmasında en büyük pay hiç şüphesiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk cumhuriyeti kurduktan sonra da boş durmadı.

Türkiye Cumhuriyetinin her bir toprağını karış karış gezip ülkenin kalkınmasında bizzat kendi en büyük rolü üstlendi. Daha birçok hizmetleri olmuş Atatürk için her yıl dünyaya veda ettiği 10 Kasım günü ülke çapında anma törenleri düzenlenmektedir.

Atamız bizlere Cumhuriyeti emanet etmiştir. Bizde her 10 kasım günü ona verdiğimiz sözleri hatırlar, onun ilkelerini ve düşüncelerini anlamaya çalışırız. Emaneti olan Türkiye Cumhuriyetin son nefesimize kadar koruyacağımıza dair söz veririz, sözümüzü yineleriz. Bizim görevimiz Cumhuriyeti gelecek nesillere taşımak ve varlığını daim kılmaktır.